ICP® Hörgeräte: Anwendungsgebiete, Voraussetzungen & Kosten

pracoviště s vysokým znečištěním hluku povinná nosit ochranu sluchu. Nošení sluchadel pod ochrannou orientací z důvodu ochrany sluchu je však pro lidi zakázáno sluchové postižení. Pokud je však sluchadlo odstraněno, vzniknou nová nebezpečí, jako je nedostatek vnímání varovných signálů nebo mluveného. Řešení pro výsledné dilema: ICP sluchadla.

ICP Sluchové pomůcky Aplikační oblasti

ICP naslouchátka slouží především k slyšení ochrany sluchu na na pracovištích s vysokým hlukem znečištěním a stejně vysokými požadavky na zabezpečení . Osobní ochranné vybavení ve formě ochrany sluchu je pro takovou práci povinné. Při ochraně sluchu však není dovoleno nosit konvenční sluchadlo. Důvodem je skutečnost, že nebezpečí pro slyšení nelze při nošení sluchadel a ochrany sluchu vyloučit. Aby bylo možné chránit jak slyšení pracovníků, tak pro splnění bezpečnostních požadavků, dochází k používání sluchadel ICP.

Předpoklady pro sluchadla

ICP znamená izolační komunikační plast a popisuje funkci sluchadel: izolují okolní hluk, ale zároveň zajišťují, že varovné signály a jazyk zůstávají slyšitelné . Základním předpokladem pro zajištění ochrany sluchu se současným porozuměním jazyku je selektivní posílení vybraných frekvencí. Kromě toho musí být zřízen program na pracovišti, který zabraňuje zvukovému posílení při slyšení objemu a zahrnuje jasné oddělení jazyka a šumu.

Náklady na sluchadla

ICP

Náklady, které vznikají pro zadávání zakázek na sluchadlo ICP, které používají na pracovišti, se vztahují obchodní asociaci a logistika zboží, pokud jsou splněny určité požadavky. Základním požadavkem je, že již musí existovat profesionální ztráta sluchu.